Toertocht Zuid Limburg, Bloesemrit 24-04-2016.

Zondagochtend 24 april stonden 13 Burton’s klaar voor de start aan de eerste rit van de BOC door Zuid-Limburg, ook wel de Bloesemrit genoemd. Na een kopje koffie met vlaai en een openingswoordje werd de rit om stipt 10:30u gestart met een mooi zonnetje aan de hemel. De rit voerde door het Maasdal naar Maastricht waar op het Vrijthof een Meet en Greet werd gehouden. Daarna ging het deelnemersveld los waarbij ze op basis van een duidelijke routebeschrijving door Zuid Limburg en België hun weg vervolgden richting 3-landenpunt. Onderweg moesten diverse vragen beantwoord worden, die achteraf niet allemaal even eenvoudig bleken.

 

Nadat we op het 3-landenpunt in 10 seconden alle 3 landen hadden aangedaan werd de route weer terug vervolgd, via diverse binnenwegen, naar het startpunt in Urmond. Het weer zat niet echt mee. We zijn vertrokken met een zonnetje en ook weer met zon teruggekeerd in Urmond. Onderweg hebben we alle variaties mogen meemaken: Regen, sneeuw, hagel, zon en prachtige luchten. Het merendeel heeft de tocht met een volledig open Burton gereden. Ondanks het weer heeft iedereen toch genoten van de mooie vergezichten, de diverse kastelen die we onderweg tegenkwamen, de holle, smalle wegen, bijzondere gebouwen, haarspeldbochten, waterbak en de vele heuvels die getrotseerd zijn.

Terug in Urmond was het tijd voor een heerlijk warm kopje koffie en de prijsuitreiking die als volgt is geëindigd:

1e plaats: Team Oude Alink met 22,5 punten

2e plaats: Team Oegema met 22 punten

3e plaats: Team Mommers met 18 punten

Gezien de reactie van de deelnemers was het een bijzonder mooie tocht die voldoende uitdaging heeft geboden. Ondanks het tegenvallende weer, was deze zeker voor herhaling vatbaar. Wellicht volgend jaar een nieuwe rit, met iets beter weer.

Groetjes, Sylvia en Frank Schoenmakers.

 

Wednesday the 16th. all rights reserved BOC - Templates Joomla 3.3

Joomla! Foutopsporingsconsole