Zaterdag 24 juni is de eerste spontane “social event”-bijeenkomst geweest in de werkplaats van Jan Jansen van Hanze Duck te Zwolle.

Jan is de man de onze technische dagen altijd perfect verzorgt bij de BCC in Zutphen en dit bezoekje aan zijn werkplaats heeft ons als bezoekers aan het social event wel duidelijk gemaakt waar die perfectie vandaan komt. Na een ontvangst met koffie en iets lekkers wilde Jan graag het een en ander aan ons kwijt. En dat hebben we geweten, maar wel met open mond….!!
Hij vertelt met passie over zijn werk of is het nou hobby of is het misschien wel zijn levenswerk. Maar de wijze waarop hij jonge mensen weet te enthousiasmeren om zich te bekwamen in de techniek heeft hij op deze ongedwongen bijeenkomst ten volle getoond.
We hebben niet alleen rondgekeken in zijn domicilie maar ook een blik mogen werpen in de naastliggende werkplaatsen. En mij, maar ik denk alle aanwezigen, is duidelijk geworden dat daar in het Zwolse een prachtig project van de grond komt om vastgelopen jongeren weer op de rails te krijgen en dat er daar prima techneuten worden geschoold.Terug in de werkplaats werden de koffiebekers ingewisseld voor fris, een biertje of een wijntje en is er in grotere of kleinere groepen nog lekker nagekletst met allerlei sterke of minder sterke verhalen (dat moet ieder zelf maar bepalen).

Afsluitend: een social event dat zeker een vervolg mag krijgen, waar en wanneer dan ook.
En mooi zou dan zijn dat de initiatiefnemer iets van zichzelf of over zichzelf dan wel over zijn/haar bedrijf, hobby’s, werkzaamheden o.i.d. vertelt zodat ook de “andere” kant van de Burtonrijder belicht wordt.
Dit goede voorbeeld mag vervolgd worden (met dank aan Jan).

 

Wednesday the 16th. all rights reserved BOC - Templates Joomla 3.3

Joomla! Foutopsporingsconsole