Onder prachtige weersomstandigheden vond zaterdag 26 juni de 1e technische dag van de BOC de Polyesterdag- plaats op het terrein van Burton Car Company te Zutphen. Ondanks de helaas geringe opkomst van een 6-tal leden kan worden gesproken van een succesvolle en geslaagde werkdag. I.v.m. de drukte in en om het gebouw van de BCC was er voor gekozen om een grote  partytent op het terrein te zetten waar e.e.a. plaatsvond. Het geheel stond o.l.v. van onze vrijwilligers Jan Jansen en Jan Stobbe.

Jan Stobbe begon met een heldere theoretische presentatie waarbij aandacht werd geschonken aan polyestermateriaal, diepe en ondiepe krassen, gelcoating en topcoating, uitharding etc. etc. Daarna nam Jan Jansen het stokje over en liet vooral de praktische materialen en handelingen zien, waarna er vervolgens onder grote en intensieve belangstelling een kras op een kofferklep volledig werd weggewerkt.

En toen kwam de vraag……..wie durft aan z’n eigen auto te werken ?

Nou iedereen had wel een kras(je) en iedereen durfde het wel te proberen waarbij wel heel vaak de vraag kwam om raad, toezicht, en hoe nu verder …?
Uiteindelijk zijn alle deelnemers aan de dag met 1 of meerdere kras(jes) minder voldaan huiswaarts gekeerd en ook met de wetenschap………dit werkt en dus ga ik er thuis verder mee.

Zie de foto’s die aangeven hoe intensief de dag verliep en hoe hard er gewerkt en gepoetst werd.