Over BOC

Het ontstaan van de Burton Owners Club

De broers Dimitri en Iwan Göbel zijn de oprichters van de Burton Car Company en hebben de afgelopen jaren veel mensen geïnspireerd om van een oude 2CV een Burton te bouwen. Of anders een Burton te kopen. Dat schept een sterke band tussen de klanten: sleutelen en de geur van olie blijken te verbroederen. Vanuit die band ontstond in 2010 de Burton Owners Club (BOC) in haar huidige vorm.

Clubritten

De BOC heeft sind haar bestaan een mooie mix van activiteiten ontwikkeld. De clubritten vormen de hoofdmoot, waarbij zes keer per jaar zo’n vijfentwintig tot dertig Burtons op diverse plekken in het land een toerrit rijden. Sommige clubritten zijn volgens het bol-pijlprincipe uitgezet, maar ook gewone toertochten trekken voldoende belangstelling. De meeste ritten worden trouwens door de leden zelf georganiseerd, want de betrokkenheid van Burton-eigenaren bij hun club is groot. Het credo van de BOC is niet voor niets: Voor leden, maar vooral dóór leden. Naast de ritten worden ook BOC-weekends en de fameuze HKV HKD door leden georganiseerd.

Technische dagen

De Burton Owners Club is verder actief met onder meer technische dagen, vaak in de werkplaats van de fabrikant. Daar wordt dan uitleg gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen die bij de bouw of het onderhoud van een Burton aan de orde kunnen komen. Aandacht wordt bijvoorbeeld besteed aan het elektrische circuit, kleppen stellen, het afstellen van de motor, de versnellingsbak en er is jaarlijks een polyesterdag, waarbij wordt uitgelegd hoe kleine schades aan de carrosserie kunnen worden gerepareerd. De technische dagen zijn doorgaans druk bezocht vanwege hun informatieve karakter.

Ook is er een paar keer per jaar een vermogensbankdag, waar op de testbank nauwkeurig kan worden gekeken naar de ideale sproeiercombinatie en de afstelling van de motor. Het sleutelen wordt daarbij aan de eigenaren overgelaten, maar er is wel ondersteuning.

De BOC telt inmiddels zo’n 400 leden en die worden op de hoogte gehouden via de website, nieuwsbrieven en de besloten Facebookpagina. In 2015 vierde de Burton Owners Club zijn eerste lustrum met een driedaags kampeerevenement in Witten bij het TT- circuit. Het tweede lustrum in 2020 werd gevierd met een mooie toertocht en een bezoek aan het Eendenmuseum in Andijk!

Bestuur

Een enthousiaste club van, voor en door eigenaren van een Burton, dat is waar de club voor staat. Jaar in jaar uit organiseert de Burton Owners Club een scala aan activiteiten voor clubleden en belangstellenden.

WORD LID VAN DE BURTON OWNERS CLUB!