Van de voorzitter………….. februari 2024

Beste B.O.C.-leden,

Ons activiteitenseizoen gaat binnenkort weer in volle hevigheid van start. Bestuurslid Derk van Dijk, verantwoordelijk voor de activiteitenagenda, is er ook dit jaar weer in geslaagd, met heel veel vrijwilligers die iets voor de club, voor ons als leden dus, willen organiseren, een zeer gevarieerd aanbod te realiseren.

Het lijkt mij zo dat er voor iedereen wel iets tussen zit waarvan je zegt:

 • “Daar wil ik wel bij zijn”, of
 • “Dat wil ik ook wel eens een keer meemaken”, of
 • “Hé, daar ga ik aan meedoen en daar geef ik mij voor op”.En daar kom ik nou net bij een punt waarbij ik de medewerking en verantwoordelijkheid vraag van alle leden die van plan zijn het komende seizoen ergens aan mee te gaan doen. Of dat nu een “Technische Dag”, een “Rit in de toer- of sportklasse”, of een “Vermogensbankdag” is………GEEF JE TIJDIG OP !!!

  Niets is vervelender dan dat de organisator van de rit of de begeleiders van de technische dagen tot op het laatste moment onzeker zijn van het aantal deelnemers, want er moet nogal wat geregeld, besteld, gereserveerd, ingekocht, gekopieerd etc. etc. worden.

  Denk maar aan:

  ➢ de koffie/thee met iets lekkers
  ➢ het aantal routeboeken
  ➢ het aantal lunchpakketten
  ➢ de verzorging voor de inwendige mens na afloop ➢ de beschikbare ruimte

  ➢ de hoeveelheid materiaal om mee te werken of te oefenen ➢ de beschikbare tijd
  ➢ het aantal helpers/assistenten

  Dan heb je alles gepland voor de “Technische Dag”en je rekent op 8 personen en op het laatste moment geven zich nog 7 deelnemers op en staan er plotseling 15 omdat:

 • ➢  ze toch in één keer tijd hadden
 • ➢  ze ineens toch niet op de kleinkinderen hoefden te passen
 • ➢  ze plotsklaps ruimte in de agenda hadden omdat ze het vergeten waren tenoteren dat er iets te doen was in Zutphen
 • ➢  etc., etc.

page2image1669591488

OF:

Je rekent voor je rit op 18 equipes (dus 36 personen) en in de laatste 4 dagen schrijven er nog ineens 8 equipes (dus 16 personenextra) in omdat:

➢ het toch wel mooi weer lijkt te gaan worden ➢ mijn vrouw toch in één keer wel mee wil
➢ de afspraak met iemand anders verzet wordt ➢ etc., etc.

EN………………

Eerlijk is eerlijk. Wij als bestuur, maar ook de organisatoren zijn blij met een grote opkomst, met een groot deelnemersaantal. Op die manier laten we aan Burton Car Company zien dat we het leuk vinden om alles van ons karretje te willen weten en om er aan te sleutelen en laten we aan onze omgeving waar we de toerritten rijden zien hoe leuk en gezellig het is om met een grote groep Burtons de omgeving te laten meegenieten van het bijzondere geluid dat ons karretje voortbrengt.

DUS…………….

Neem de activiteitenagenda over uit de Nieuwsbrief of vanaf onze Website, noteer de data in je agenda.

EN VOORAL…………..

Geef je tijdig op, wacht niet tot het laatste moment, laat je niet afschrikken door het weer, slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Toon je interesse voor de techniek of voor het vermogen van je Burton.

MAAR…………..

Haal de organisatie-stress weg bij de organisatoren van onze activiteiten en dan weet ik zeker dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.

Burton Owners Club: voor de leden, door de leden.

Namens bestuur Burton Owners Club, René Oude Alink