Herhaalde oproep: Zondag 27 maart: Lenterit, Vriezenveen

De routeboeken voor de “Lente in Twente-rit”  van zondag 27 maart a.s. zijn klaar.

Het is onze bedoeling om er een niet al te moeilijke rit van te maken, maar wij hebben een aantal zoekfoto’s en vragen, waarop de antwoorden langs de route te vinden zijn, toegevoegd om voor de liefhebbers van het wedstrijdelement (en dus de strijders om de BOC-clubkampioensbokaal) toch een uitdaging te creëren.

De winnaar van onze rit zal naar huis gaan met de inmiddels fel begeerde BOC-trofee, die ook dit jaar weer ontworpen is door de creatievelingen van Burton Car Company te Zutphen.

Om ook de liefhebbers van een ontspannen toerrit, gewoon rijden en lekker om je heen kijken en genieten van de omgeving waar je door heen rijdt, tegemoet te komen hebben we een  ook een routeboek gemaakt zonder die “vervelende vragen en zoekfoto’s”.

Zoekend naar mooie kleine weggetjes:

 • rondom Vriezenveen, waarbij we
 • een enkele keer de grens van Twente passeren
 • en hier en daar een heuveltje gevonden hebben

denken we een leuke en afwisselende rit te hebben samengesteld.

 

We hebben dus 2 routeboeken gemaakt, die over exact dezelfde wegen voeren en die een rondje van zo rond de 120 km. hebben opgeleverd, waarbij we ook heel even gaan “Gluren bij de Sallandse buren”.

 1. Een routeboek sec met een uitgeschreven route met de af te leggen afstand naar een richtingswijziging met daarbij ook de straatnamen aangegeven zodat m.b.v. een GPS-systeem (Tom-tom o.i.d.) deze route op eenvoudige wijze te volbrengen is.
 2. Een routeboek met beschrijvingen voor deelnemers die enige uitdaging zoeken in opdrachten en beschrijvingen. Deze bevat een aantal varianten, te weten:
 • het bol-pijl systeem
 • foto-route
 • ingetekende lijn
 • zoekfoto’s
 • zoekvragen
 • Vermeld dus bij je opgave voor de rit voor welke versie van de route je kiest:
  * wedstrijd
  of
  * toer

Vanaf ongeveer 09.45/ 10.00 uur ontvangen wij jullie graag met koffie/thee en iets lekkers in de kantine van de schaats- en skeelerclub:

“De Eendracht”, Geesterenseweg 11, 7671 PA Vriezenveen

(er is hier voldoende P-plaats,  ook voor degene die wil komen triangelen)

Rond 10.20 uur:  uitdelen van het routeboek, een korte briefing en enige uitleg over de rit.

Om 10.30 uur:  vertrek van de eerste equipe en om 11.00 uur hopen we dat iedereen op weg is.

Onderweg komen jullie voldoende mooie plekjes tegen, dan wel je zoekt een plekje in de berm,  waar je het door ons verstrekte lunchpakketje kunt verorberen.

Rond de klok van 16.00 uur verwachten wij iedereen weer terug.

Zo tegen  16.30 uur willen we de uitslag bekend maken en dan  hopen wij dat iedereen genoten heeft van de “ Lente in Twente-rit” en dat iedereen veilig huiswaarts keert .

We sluiten de dag af met een drankje en een kleine snack om niet helemaal met een lege maag huiswaarts te hoeven keren.

Wij hopen uiteraard veel equipes te mogen begroeten op deze eerste binnenlandse rit van het jaar 2022 (de eerste rit is de HKVHKD op 4-5-6 maart in Helmarshausen – Dld).

Truus en René Oude Alink