Zondag 27 maart 2022.   “Lente in Twente-rit”

De eerste binnenlandse rit van onze Burton Owners Club kan onder prachtige weersomstandigheden plaatsvinden in Vriezenveen. 19 equipes hebben zich aangemeld waarvan er 6 (dus bijna een derde gedeelte) de toertocht willen rijden; gewoon gezellig rondtoeren en genieten van de omgeving zonder allerlei zoekfoto’s te moeten vinden of vragen te moeten beantwoorden.

De overige 13 equipes gaan voor de winst, de trofee en de eer.

Na ontvangst met koffie een een verlate gevulde koek (René had ze thuis laten liggen dus Truus moest ze gaan halen) werden de routeboeken uitgedeeld en kon er met een tussenpoos van anderhalve minuut gestart worden voor een rit van zo’n 125 km. door het Twentse en Sallandse land.

Na afloop kon er op het terras van Schaats- en Skeelerclub “De Eendracht” genoten
worden van een paar consumpties en een broodje “hamburger met ui”.

En werd er in spanning gewacht op de officiële uitslag:

Nr. 3: Ries en zoon Hopmans
Nr. 2: Peter Hopmans en Ilona Penterman
Nr. 1: Derk van Dijk en Eline Grol

De Paas-traktaties en de winnaarstrofee werden door René overhandigd

Met een woord van dank aan de vliegende fotograaf Dick Eshuis en een hartelijk applaus voor de dames Agnes en Truus die de catering verzorgden keerde iedereen voldaan huiswaarts.

Een paar equipes vertrokken “iets later”, vanwege technische problemen aan de Burton van Jos en Marian, maar………………………..Burton-rijders eigen werd er onmiddellijk gesleuteld, gemeten, gediscussieerd en werd het probleem provisorisch opgelost.

De sleutelaars werden bedankt en Jos en Marian zijn zonder problemen in Slagharen aangekomen.

Al met al kunnen we terug zien op een geslaagde rit en hopen we elkaar elders, op welk evenement dan ook weer te treffen.